subota, 8. studenoga 2014.

10 najmoćnijih žena superherojskog svijeta

Kada govorimo o snažnim i moćnim superherojima većinom odmah pomislimo na Supermana, Hulka, Spider-Mana i co.
Međutim, među najmoćnija bića spadju upravo žene.
Neke od njih su toliko moćne da su u stanju sa malim prstom da savladaju junake poput Captaina Americe, Spider-Mana, Batmana ili Iron Mana.
Čak i Superman, Hulk ili Thor ne mogu da se mjere sa nekima od njih.
Evo nekoliko izuzetno moćnih žena superherojskog svijeta:


1.       Jean Grey je mutant, član početne formacije X-Mena. Najmoćniji je telepat na svijetu, dok joj moć Phoenixa daje neograničenu moć.2.       Scarlet Witch je mutant, Magnetova ćerka. Ima izuzetne psi moći, u stanju je da promijeni realitet i da u sekundi izbriše sve natprirodne moći drugih živih bića.3.       Lady Death je gospodarica pakla. Pošlo joj je za rukom da savlada čak i samog Lucifera.


4.       Witchblade je Sara Pezzini. Posjeduje oružje razorne moći.5.       Rogue je mutant, član X-Mena. U stanju je da absorbuje moći drugih ljudi.


6.       Storm je boginja, gospodarica vremena i još jedan član X-Mena.7.       Emma Frost je mutant i X-Men. Ima razorne telepatske moći, može svoje tijelo da pretvori u dijamant, što je čini praktično neranjivom.


8.       Wonder Woman je princeza Amazonki. Posjeduje izuzetno jaku snagu i druge nadnaravne moći.9.       Power Girl je žena čije su moći ravne Supermanovim.10.   She-Hulk je Hulkova rodica. Posjeduje moći koje su slične njegovim, samo u blažoj verziji.


Nema komentara:

Objavi komentar