petak, 14. studenoga 2014.

10 najboljih ljubavnih parova superherojskog svijeta

Svijet superheroja se ne sastoji samo od epskih borbi metabića, logično je da postoje i ljubavne veze na ovoj sceni koja obiluje bezbrojnim likovima.
Neki od njih imaju veze sa normalnim ljudima, tako na primjer Spider-Man je oženjen sa Mary-Jane Watson Parker, dok su Superman i Lois Lane uvijek u nekoj šemi.
Međutim, u toku vremena junaci i junakinje su imali veze ne samo sa normalnim osobama, već i međusobno.
Evo nekoliko najpoznatijih parova:

1.       Wonder Woman i Superman. Par nad parovima, dva superheroja koji su stvoreni jedno za drugo. Bez obzira u kojoj dimenziji ili epohi, njih dvoje skoro uvijek nađu put jedno do drugog.

2.       Joker i Harley Quinn. Definitvno najluđi par na sceni! Čak se vole, čak se tuku, ali ne mogu jedno bez drugog.

3.       Mr.Fantastic i Invisible Woman. Oni su dio tima F4. S vremena na vrijeme imaju i oni nesuglasice, ali može se reći da je njihova veza uzorna.

4.       Rogue i Gambit. Popularni junaci iz X-Mena su bili „the par“ devedesetih godina.

5.       Catwoman i Batman. Slično kao što je slučaj kod Supermana i Wonder Woman, tako i ovo dvoje golupčića uvijek nađu zajednički put, iako su nerijetko na različitim stranama zakona.

6.       Scarlet Witch i Vision. Iako Vision nije ljudsko biće, oni su najbolji primjer da ljubav nema granica.

7.       Daredevil i Elektra. Stvoreni jedno za drugo, ali izgleda da ih sudbina ne želi da pusti da na miru uživaju u svojoj sreći.

8.       Cyclops i Jean Grey. Ljubav i tragedija, ovaj par je moderna inkarnacija Romea i Julije.

9.       Nightwing i Batgirl. Bez obzira da li je Barbara Gordon Batgirl ili sjedi u invalidskim kolicima, ovo dvoje mladih heroja izgleda ne mogu jedno bez drugog.


10.   Green Arrow i Black Canary. Ko kaže da ljudi u starosti ne mogu da vole?! Ovo dvoje junaka su najbolji dokaz da ta tvrdnja nije tačna.


Nema komentara:

Objavi komentar