utorak, 2. rujna 2014.

Zagor predstavlja: Digging Bill

Gusareva ostavštinaDigging Bill, lovac na blago i jedan d glavnih likova u Zagorovim avanturama, možda čak i najglavniji poslije Zagora i Chica. Činjenica da je upravo on otvorio ovu dodatak ediciju u specijalnim izdanjima, nije nešto što me mnogo iznenađuje. Imao je dosta nastupa do sada, s time što je u avanturama uvijek jedan od ključnih likova, možda i zbog njegove profesije i na taj način je uvijek moguće napraviti jednu zanimljivu priču. Pored mnogobrojnih gostovanja, on je tip koji se najviše puta našao na naslovnicama, čak mislim da i više puta od samog Chica, ako ostavimo po strani naslovnice sopstvenog serijala simpatičnog Meksikanca. Slično kao i Bat Batterton, Digging Bill je simpatičan lik koji je pravi fanatik u onome što radi. Već je više puta spomenuo da ne traži blago zbog bogatstva, već zbog spoznaje da je našao nešto što je njegovo, tako reći želi sebi da ispuni životni san. U ostvarivanju svojih ciljeva često se koristi ilegalnim putevima, tako da je spreman ukrasti neku knjigu, kartu ili slagati, međutim ima svoje granice i nikada ne bi napravio neki teži zločin da bi ostvario svoj cilj, bez obzira kolika mu je želja da uspije u onome što je zamislio. Zbog svih tih razloga Zagor i Chico ga smatraju svojim prijateljem i nerijetko mu pomažu u njegovim avanturama.
U ovoj epizodi Digging Bill ima solo nastup, bez naših glavnih junaka Zagora i Chica. Našao se u jednom lokalu i sasvim slučajno se upetljao u opasnu avanturu, koja ga još jednom zamalo nije stajala glave. Njegov partner u ovoj epizodi je papagaj Pepito, simpatična ptica koja zna da govori i očigledno zna gdje se nalazi skriveno blago. Naravno da nije sam u akciji i da nekoliko razbojnika imaju istu zamisao da se dokopaju bogatstva. Kako se to obično dešava, na kraju stvari uzimaju neki drugi tok i Diggin Bill ne nalazi ono što je očekivao. Simpatična epizodica na 32 stranice koju su kao autori potpisali čak dvojica SBE velikana, Boselli i Burattini.

Ferri je nacrtao priču i dodatnu naslovnicu. Maestro je odlično odradio svoj dio posla i na najbolji način istaknuo akciju i ono malo doze humora koji se mogu naći u ovoj epizodi.


Nema komentara:

Objavi komentar